joi, 15 ianuarie 2015

Slabeste sanatos cu dieta cu ulei de cocos

Sa descoperim mai multe despre beneficiile uleiului de cocos si sa aflam in ce consta dieta cu ulei de cocos.

Dieta cu ulei de cocos activeaza metabolismul

Obtinut din fructele proaspete ce cresc in tarile tropicale, uleiul de cocos nerafinat face parte din categoria uleiurilor vegetale care nu sunt stocate de organism. Astfel ca, spre deosebire de grasimile traditionale precum untul sau grasimile animale, acest ulei nu iti pericliteaza nici sanatatea, nici silueta.
Acest ulei este bogat in acizi grasi cu lant mediu, in special in acid lauric, care protejeaza inima, reducand nivelul colesterolului rau si crescand nivelul colesterolului bun. Uleiul de cocos este cunoscut ca fiind un bun stimulator al metabolismului, facilitand astfel arderea accelerata a grasimilor. Consumat regulat – iar dieta cu ulei de cocos este cea mai buna metoda de a-l integra in alimentatie si de a-l consuma regulat – acest ulei favorizeaza pierderea kilogramelor in plus.
Dincolo de pierderea kilogramelor, un metabolism mai bun inseamna si o vindecare mult mai rapida a organismului in caz de boala: celulele se reinnoiesc mai repede si astfel sanatatea in ansamblul ei se imbunatateste.

Uleiul de cocos inhiba apetitul


Atuul major al uleiului de cocos este capacitatea sa de a ajuta la instalarea rapida a senzatiei de satietate. Aceasta senzatie de satietate iti permite sa mananci mai putin si deci sa uiti de rontaielile nesanatoase dintre mese. In acest fel, vei consuma mai putine calorii prin alimentatie si vei pierde mai repede kilogramele in exces. Pe parcursul dietei cu ulei de cocos vei observa ca te vei satura usor iar poftele vor fi mai putin numeroase.

Cum integrezi acest produs in dieta cu ulei de cocos

Pentru a profita din plin de avantajele uleiului de cocos este suficient sa consumi trei linguri din acest produs de-a lungul unei zile. In cadrul dietei cu ulei de cocos poti consuma uleiul direct din lingura, il poti adauga in cafea sau in ceai si, desigur, il poti folosi la prepararea salatelor si a altor mancaruri dietetice. De asemenea, este recomandata adaugarea unei linguri de ulei de cocos in sucurile de fructe si legume naturale. Desigur, dieta va functiona daca vei consuma alimente sanatoase si vei practica regulat un sport. Incepe-ti ziua consumand un pahar de suc de fructe sau de legume in care ai adaugat o lingura de ulei de cocos.
Iata cum poate arata o zi din dieta cu ulei de cocos:
Mic-dejun: un pahar de suc de fructe in care ai adaugat o lingura de ulei de cocos/o felie de paine integrala cu doua oua fierte si cu cateva legume alaturi/o felie de paine integrala cu branza proaspata sau telemea si cateva legume
Gustare: un fruct sau un iaurt
Pranz: un piept de pui sau peste la gratar alaturi de o salata de legume preparata cu o lingura de ulei de cocos
Gustare: un iaurt sau o mana de fructe oleaginoase
Cina: o mancare de legume preparata cu o lingura de ulei de cocos/peste la gratar cu salata/supa de legume in care s-a adaugat o lingura de ulei de cocos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu