duminică, 5 aprilie 2015

O altfel de apa.....plina de vitamina C!

Apa infuzata cu fructe

 Este atat de usor de facut, este plina de nutrienti si te umple de energie.
O alternativa buna la sucuri este apa infuzata cu fructe. Este atat de usor de facut, este plina de nutrienti si te umple de energie.
Poti folosi orice fruct proaspat, mai putin banane, ierburi si condimente pentru a transforma apa obisnuite intr-una cu arome minunate.
Iata ce combinatii de fructe poti alege:
MENTA SI CASTRAVETE
o jumatate de castravete, feliata
o jumatate de lime, feliata
o mana de funze proaspete de menta
CAPSUNI SI LAMAIE
250 de grame de capsuni feliate
jumatate de lamaie, feliata
o mana de frunze proaspete de busuioc
PEPENE ROSU SI MENTA
o jumatate de pepene mic rosu
o mana de frunze proaspete de menta
ANANAS SI PORTOCALE
o jumatate de ananas feliat
o jumatate de portocala, feliata
o lingurita de ghimbir proaspat ras
Vei mai avea nevoie de: un borcan de 1 litru, apa, lingura de lemn, sirop de agave sau alt indulcitor natural.
Mod de preparare
Alege una dintre retete sau creeaza tu o combinatie proprie. Pune fructele, ierburile si condimentele la fundul unui borcan si apasa-le cu o lingura de lemn pentru a elibera toare aromele. Umple apoi borcanul cu apa sau apa minerala, iar daca vrei ca apa sa fie mai dulce, adauga indulcitor natural si amesteca pana and se dizolva. Lasa bautura peste noapte la frigider si bucura-te de ea dimineata.
Poti folosi orice fruct proaspat, mai putin banane, ierburi si condimente pentru a transforma apa obisnuite intr-una cu arome minunate.
Iata ce combinatii de fructe poti alege:

MENTA SI CASTRAVETE
  • o jumatate de castravete, feliata
  • o jumatate de lime, feliata
  • o mana de funze proaspete de menta

CAPSUNI SI LAMAIE
  • 250 de grame de capsuni feliate
  • jumatate de lamaie, feliata
  • o mana de frunze proaspete de busuioc

PEPENE ROSU SI MENTA

  • o jumatate de pepene mic rosu
  • o mana de frunze proaspete de menta


ANANAS SI PORTOCALE
  • o jumatate de ananas feliat
  • o jumatate de portocala, feliata
  • o lingurita de ghimbir proaspat ras
Vei mai avea nevoie de: un borcan mare, apa, lingura de lemn, sirop de agave sau alt indulcitor natural.

Mod de preparare
Pune fructele, ierburile si condimentele la fundul unui borcan si apasa-le cu o lingura de lemn pentru a elibera toare aromele. Umple apoi borcanul cu apa sau apa minerala, iar daca vrei ca apa sa fie mai dulce, adauga indulcitor natural si amesteca pana and se dizolva. Lasa bautura peste noapte la frigider si bucura-te de ea dimineata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu