miercuri, 21 ianuarie 2015

Remedii miraculoase pentru insomnie! Tot ce trebuie sa stii!




Cauzele insomniei
- Starea psihica: anxietatea, stresul, ingrijorarea, furia, supararea, anticiparea unui moment dificil
- Schimbarea: mutarea intr-o casa/localitate noua, inceperea facultatii sau a unei slujbe noi
- Mediul: zgomotele, lumina puternica, temperaturile extreme
- Cauze medicale: boli de inima, probleme respiratorii, probleme digestive,
tensiune ridicata, artrita, anorexie
- Consumul de alcool, nicotina, cafeina, heroina, cocaina, amfetamina, canabis
- Somniferele si calmantele
- Lipsa exercitiilor fizice sau efortul fizic marit chiar inaintea somnului
- Alimentatie nesanatoasa
- Alte cauze: contraceptivele, diureticele, pastilele de slabit
 Efectele insomniei
- Randament scazut la serviciu
- Risc mare de accidente
- Concentrare redusa
- Irascibilitate
- Nervozitate
- Oboseala
- Pierderea memoriei pe termen lung sau scurt


11 trucuri care te scapa de insomnie
1. O baie calda. Este un mod excelent de a-ti relaxa corpul. Totusi, ai grija sa nu exagerezi! Vrei doar sa te destinzi, nu sa te epuizezi. Daca stai prea mult timp in apa fierbinte, te vei simti fara pic de vitalitate. Pentru efecte garantate, foloseste sarurile de baie, care te vor ajuta sa te relaxezi si sa elimini toxinele.

2. Un masaj. Roaga-ti iubitul sa iti faca un masaj chiar inainte sa mergi la culcare. Daca masajul e general, cu atat mai bine! Daca nu, chiar si masarea spatelui si a tamplelor este de mare ajutor. Masajul trebuie facut cu miscari lente, dar ferme, care sa-ti elimine tensiunea din muschi si sa-ti asigure un somn de bebelus.

3. Sex. Metoda mai buna de relaxare nici ca exista. Ai vazut doar ce repede adorm barbatii dupa ce fac dragoste – e valabil si in cazul tau. In urma orgasmului, in sange se vor imprastia endorfine, care vor reduce presiunea din creier si te vor ajuta sa dormi fara griji.

4. Muzica lenta. Pune un CD cu muzica discreta (exista chiar muzica special creata ca sa te ajute sa adormi), dar ai grija sa-l programezi sa se opreasca singur, pentru ca altfel efectul va fi anulat.

5.Lapte caldut. Daca bei un pahar cu lapte cald cu un sfert de ora inainte sa mergi la culcare, ti se va destinde sistemul nervos. Daca nu te dai in vant dupa lapte, bea un ceai de tei sau de sunatoare.


6. O gustare saraca in proteine, dar bogata in carbohidrati. Consuma cu o ora inainte de culcare niste prajiturele si un suc, te vor ajuta sa adormi mai repede. Pizza nu intra in discutie!

7. Dormi pe spate. Este pozitia in care te relaxezi cel mai bine si care permite tuturor organelor sa se „odihneasca”. Daca trebuie neaparat sa dormi pe o parte, atunci alege partea dreapta, nicidecum cea stanga, ca sa nu lasi celelalte organe interne sa apese asupra inimii. Si evita sa dormi pe burta!

8. Exercitiile fizice din timpul zilei. Persoanele care lucreaza in birouri si au o activitate sedentara sufera mai des de insomnie decat cele care au o slujba care le solicita din punct de vedere fizic. Chiar si un sfert de ora de miscare pe zi iti va asigura un somn linistit.

9.Culca-te la aceeasi ora in fiecare zi. Corpului tau ii place rutina – ii place sa stie ca se va trezi la aceeasi ora in fiecare zi, ca va manca si ca se va odihni la aceeasi ora. Asa ca fixeaza-ti o ora de culcare (de preferinta pana in miezul noptii) si respect-o. Chiar si in zilele de week-end!

10. Nu dormi langa aparate electrice. tine departe de pat aparatele care raman permanent in priza: calculatorul, televizorul si nu dormi cu telefonul mobil pe noptiera. Toate au campuri electromagnetice care iti pot afecta somnul.

11. Nu te uita la televizor si nu citi inainte de culcare. Asteapta cel putin o jumatate de ora dupa ce ai inchis aparatul TV sau cartea pana sa te duci la culcare. Indiferent cat de pasivi suntem atunci cand ne uitam la televizor sau citim, mintea noastra tot este stimulata. Combina asta cu stresul si vei obtine o insomnie de toata frumusetea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu