miercuri, 21 ianuarie 2015

Efectele miraculoase ale merelor!



1. Ajuta plamanii
Merele contin diferite substante fitochimice benefice pentru sanatatea pulmonara. Ne ajuta in lupta contra bolilor, si protejeaza plamanii impotriva efectelor fumatului. Studiile arata ca merele pot ajuta care sufera de alergii si astm.
2. Au grija de pielea ta
Merele ofera pielii tale stralucirea pe care o merita. Au efect de hidratare si usoara exfoliere, datorita acizilor de fructe continuti. Se folosesc, de regula, sub forma de masca.

3. Trateaza durerile de cap
Cand ai o migrena, miroase un mar  verde. Studiile au arata ca mirosul merelor verzi pot ajuta la calmarea durerilor de cap intr-un timp mai scurt.
4. Coace alte fructe
Stiati ca merele pot ajuta alte fructe sa se coaca? Merele emana un gaz numit etilena (un hormone care accelereaza procesul de coacere). Daca vrei sa coci fructe ca banane, ananas, pere, pune-le intr-o punga de hartie, alaturi de un mar.
5. Inmoaie zaharul brun
Zaharul brun s-a transformat in piatra? Il poti inmua din nou, daca il pui intr-un recipient etans, cu o felie de mar. Va reveni la starea initiala dupa cateva zile.
6. Indulceste alimentele intr-un mod sanatos
Merele reprezinta o alternativa naturala pentru zaharuri rafinate. Pentru gatit, poti folosi un mar ca o modalitate de a obtine aroma care iti place, cu mai putine calorii.
7. Sunt un bun aranjament
Florile sunt scumpe! Ce zici de un aranjament de mere? Daca ai planificata o cina importanta, umple un vas cu mere verzi stralucitoare.
8. Iti stimuleaza cainele
Multi caini iubesc merele. Ca atare, pot reprezenta o gustare hranitoare pentru cainele tau. Trebuie doar sa scoti semintele inainte. Nu este recomandat cainilor cu probleme renale.
9. Hraneste pasarile
Merele atrag multe specii de pasari. Pune cateva bucati de mere colivia pasarii tale si bucura-te!
10. Pastreaza alimentele proaspete
Poti pastra proaspete prajiturile sau alte produse coapte, punandu-le intr-un recipient etans, alaturi de o jumatate de mar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu