vineri, 16 ianuarie 2015

Uluitor, s-a descoperit frucutul tineretii

Avocado este un fruct foarte sănătos şi nutritiv – conţine vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E şi K, e foarte bogat în potasiu şi conţine, de asemenea, şi calciu, zinc şi magneziu. Bun şi cremos, îl  putem folosi atât în salate, supe, cât şi în reţete dulci – prăjituri sau diferite sucuri sau smoothie-uri.


Iata 10 motive sa il consumi:
1. Conţine grăsimi benefice (acizi graşi nesaturaţi) care ajută la reglarea colesterolului în sânge.
2. Datorită aportului de potasiu adus în corp (avocado are cu 30% mai mult potasiu decât banana), aceste fructe ajută în prevenirea bolilor sistemului circulator şi reglează tensiunea arterială.
3. Conţine luteină – un compus care protejează împotriva dezvoltării cataractei, pierderii vederii sau alte boli de ordin oftalmologic.
4. Fructul de avocado conţine fitonutrienţi, compuşi care sunt capabili să inhibe dezvoltarea celulelor canceroase şi ajută în prevenirea cancerului de prostată.
5. Conţine numeroşi antioxidanţi printre care GSH – antioxidant care favorizează buna funcţionare a sistemului nervos şi joacă un rol foarte important în dezvoltarea corectă a reacţiilor naturale ale corpului. De asemenea, GSH-ul ajută la eliminarea grăsimilor acumulate şi contribuie la creşterea masei musculare.
6. Fructul de avocado combate respiraţia urât mirositoare.
7. Sâmburii de avocado sunt bogaţi în fenoli, compuşi care aduc numeroase beneficii sănătăţii – ne întăresc oasele şi dinţii, ne întăresc sistemul imunitar, ne protejează de diverşi viruşi şi agenţi patogeni datorită proprietăţilor sale antioxidante. Pentru a te bucura de beneficiile aduse de fenoli, sâmburele poate fi zdrobit şi adăugat în salate sau în supe gata preparate.
8. Vitamina E prezentă în avocado ne protejează pielea împotriva radicalilor liberi.
9. Fructul de avocado ajută la o mai bună funcţionare a sistemului digestiv, protejează mucoasa stomacală şi întreg aparatul digestiv şi favorizează absorbţia de nutrienţi.


10. Datorită conţinutului ridicat de acid folic (B9) care ajută la dezvoltarea corectă a creierului, consumul de avocado este deosebit de indicat atât pe perioada sarcinii, cât şi în perioada alăptării.


Avocado este si planta de apartament, dar şi materie primă în cosmetica avand rol antirid si antiîmbătrânire. Dermatologii il recomandă în cayurile de psoriazis sau acnee, dar si pentru păr. Unele studii clinice vorbesc şi despre riscuri asociate consumui mare de avocado precum creşterea în greutate din cauza numărului mare de calorii sau chiar riscuri hepatice.

Avocado trebuie consumat moderat, în cadrul unei alimentaţii echilibrate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu